7. Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) ada menyediakan inisiatif bagi mereka yang bekerja sendiri samada dalam sektor ekonomi gig, surirumah dan sebagainya. Klik pada epf registered payment dan ikut arahan seterusnya. Ahli yang masih kerja, tetapi gaji pokok dikurangkan sehingga 30% dan ke atas selepas 1 Mac 2020 Ahli yang tiada caruman dengan KWSP sekurang-kurangnya 2 bulan berturut-turut; ATAU 2. Isikan maklumat diperlukan dan muat naik dokumen diperlukan. Berita baik buat anda bekerja sendiri atau tiada pendapatan tetap dan suri rumah yang ingin membuat pendaftaran caruman i-Saraan KWSP!. Tentang KWSP. Untuk aktifkan iAkaun anda di kiosk KWSP, ikuti langkah-langkah yang dikongsikan ini: LANGKAH 1: Pengesahan Kad Pengenalan & Cap jari . Diri Sendiri (Isteri). Sebelum itu,apa Itu i-Saraan KWSP? Pilih sektor pekerjaan sendiri dan klik hantar. CARA PENDAFTARAN iAKAUN DI KIOSK KWSP. Had pengeluaran i-Sinar juga dinaikkan daripada RM6,000 kepada RM10,000 membabitkan peruntukan … Masukkan nombor kad pengenalan anda. Daftar I-SARAAN KWSP Bagi Yang Bekerja Sendiri Dan Suri Rumah? Buat masa ini tiada aplikasi yang telah dibangunkan untuk meminta maklumat ahli berkenaan permohonan i-Sinar. Akta KWSP 1991 mewajibkan pekerja mendaftar sebagai ahli dan mencarum ke atas simpanan sendiri. Caruman Sukarela … Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) telah mengumumkan bahawa bermula hari ini, pendaftaran untuk Caruman Sukarela Insentif Suri (i-Suri) yang boleh dibuat, serta mereka yang layak boleh mendaftar sebagai ahli KWSP untuk menyertai i-Suri dengan mengunjungi mana-mana 67 cawangan KWSP … Antara Syarat Kelayakan i-Saraan KWSP adalah seperti berikut: Mestilah warganegara Malaysia Untuk mendaftar i-Saraan ini, anda perlu melampirkan dokumen seperti berikut : MyKad. CARA DAFTAR AKAUN KWSP: BAGI PENGGUNA KALI PERTAMA . insentif Persaraan (i-Saraan) dengan Caruman Sukarela membolehkan anda suri rumah dan yang bekerja sendiri (tiada pendapatan tetap) untuk tetap membuat caruman seperti pekerja biasa setiap bulan. Merupakan ahli KWSP (Jika belum menjadi ahli, perlu mendaftar di kaunter KWSP dengan menggunakan MyKad atau melalui mel dengan mengemukakan Borang KWSP 3 dan salinan kad pengenalan). Pengguna Baru. Untuk melakukan pendaftaran, anda boleh hadir ke mana-mana cawangan KWSP yang berdekatan dengan membawa Mykad beserta dua borang permohonan seperti berikut . Sebenarnya tak perlu tunggu 2 peratus duit gaji suami pun mak-mak dah boleh mencarum KWSP (Kumpulan Wang Simpanan Pekerja) sendiri secara online. Pendaftaran i-Saraan KWSP boleh dibuat dengan muat turun borang permohonan menerusi pautan seperti berikut: SYARAT KELAYAKAN PENDAFTARAN I-SARAAN KWSP Berikut adalah syarat-syarat kelayakan sebelum mendaftar i-Saraan KWSP : Mestilah warganegara Malaysia; Individu yang bekerja sendiri atau tiada pendapatan tetap, suri rumah dan pekerja berpencen; Ahli KWSP; Berumur 55 tahun … Dalam tempoh PKP ini, ahli KWSP boleh membuat permohonan pendaftaran i-Akaun (Ahli) melalui e-mel ke alamat iakaundaftar@epf.gov.my berserta dokumen sokongan seperti berikut: Borang Permohonan Pendaftaran i-Akaun (Ahli) melalui e-mel; Lampiran … Sebagai contoh, jika anda sudah mendaftar Insentif Persaraan (i-Saraan). Daftar i-Saraan KWSP 2020, Cara Daftar i-Saraan KWSP 2020, Cara Daftar i-Saraan KWSP Online, Pendaftaran i-Saraan KWSP 2020, Cara Register i-Saraan KWSP 2020, Permohonan i-Saraan KWSP 2020, Cara Daftar i-Saraan KWSP Untuk Bekerja Sendiri, Syarat Kelayakan i-Saraan KWSP 2020, Manfaat i-Saraan KWSP 2020 2. CARA UNTUK MENDAFTAR I-SURI KWSP . Antara faedah yang boleh didapati dalam Insentif Persaraan (i-Saraan) adalah iaitu : Menyediakan saluran persaraan untuk … i-Suri : KWSP 16G (M) (Pendaftaran kali pertama sahaja) i-Suri : KWSP 6A (2) (Semasa pembayaran) Pembayaran Caruman . Pendapatan sampingan itu, simpanlah sedikit setiap bulan untuk kegunaan masa depan. Apa Yang Diperlukan Untuk Pendaftaran iSaraan KWSP. Kalau nak daftar i-Akaun lagi mmg lama sebab sy sendiri belum dapat feedback lagi lepas memohon i-Akaun melalui email hari tu.. Semoga dipermudahkan kepada mereka yg memerlukan. Orang yang bekerja sendiri. Anda boleh mengemukakan borang KWSP 3 (Daftar) secara mel jika tidak dapat hadir di mana-mana Cawangan KWSP. Sumbangan ini akan dikreditkan ke dalam Akaun 1 ahli (Akaun Persaraan). Muat turun serta daftar aplikasi i-Akaun KWSP dan lakukan semakan serta transaksi secara dalam talian melaluinya. Pendaftaran dibuat menggunakan maklumat anda yang telah dilengkapkan dalam borang pendaftaran. KWSP tidak pernah melantik pihak ketiga untuk menguruskan pengeluaran KWSP bagi pihak anda. Peruntukkan geran sebanyak RM50 juta telah dilancarkan melalui Pelan Pemulihan Ekonomi … Semoga dipermudahkan kepada mereka yg memerlukan. Masukkan nombor telefon terkini (pastikan nombor telefon yang aktif) dan cap jari anda. (jangan tekan sebarang link, type sendiri www.kwsp.gov.my adalah lebih selamaat) b) e-Pengesahan identiti Inisiatif ini adalah bagi menyediakan platform untuk anda turut mencarum dan melakukan simpanan kewangan melalui KWSP walaupun bekerja sendiri. Daftar I-SARAAN KWSP Bagi Yang Bekerja Sendiri Dan Suri Rumah. Tanpa mengira sama ada ahli pekerja sektor formal atau bekerja sendiri, aktif mencarum atau tidak, selagi terjejas pendapatan dengan ketara, bolehlah mengeluarkan simpanan dari akaun satu KWSP. Log Masuk ke sistem dan pilih Mod ‘’Saya bekerja sendiri”. Cara Membuat Bayaran. Anda akan menerima notis beserta nombor ahli KWSP sekiranya pendaftaran berjaya. Suami kepada pasangan yang layak. Daftar i-Saraan KWSP 2020, Cara Daftar i-Saraan KWSP 2020, Cara Daftar i-Saraan KWSP Online, Pendaftaran i-Saraan KWSP 2020, Cara Daftar i-Saraan KWSP Bagi Bekerja Sendiri, Cara Daftar i-Saraan KWSP Bagi Suri Rumah Panduan kepada ahli Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) yang ingin pergi haji melalui Tabung Haji (TH). Tunggu dalam 10 saat akan keluarkan kertas yang dipaparkan … Sebelum mengakses, anda perlu dapatkan ID & Kata Laluan sementara anda di pejabat / kios KWSP berdekatan. a) Log Masuk . CARA MELAKUKAN PENDAFTARAN i-SURI KWSP. Kami menyediakan artikel Cara Daftar i-Saraan KWSP Bagi Yang Bekerja Sendiri & Suri Rumah khas … I-suri ni baru, masa aku daftar dulu namanya 1 Malaysia. Sebelum kita bercerita lebih panjang mengenai i-saraan ini, jom kita kenali serba sedikit. Dah siap dan boleh terus transfer berapa-berapa je amaun kau nak. Cara Daftar i-Akaun KWSP (Majikan) Cara untuk membuat pendaftaran i-Akaun KWSP bagi majikan adalah: Pendaftaran i-Akaun KWSP Majikan. Telah membuat pilihan i-Saraan dengan Borang KWSP 16G(M). Bekerja Sendiri? Untuk perbaharui caruman sila klik ‘’Memperbaharui’’. Anda seorang surirumah atau bekerja sendiri?Sudahkah anda daftar i-Saraan KWSP?Jika belum,disini kami ingin berkongsi cara Daftar i-Saraan KWSP. Dokumen Yang Diperlukan. Panduan Pendaftaran i-Saraan KWSP Bagi Suri Rumah & Individu Yang Bekerja Sendiri CARA-CARA MEMBUAT PENDAFTARAN I-SARAAN KWS Bantuan i-Saraan KWSP daripada kerajaan untuk meringankan beban kepada individu yang bekerja sendiri ataupun suri rumah yang tidak mempunyai pendapatan yang tetap supaya dapat menyeimbangkan ekonomi seperti pekerja-pekerja biasa setiap … Thesumber dengan artikel Cara Memohon i-Saraan KWSP Bagi Suri Rumah & Bekerja Sendiri … Di bawah maklumat berkaitan pendaftaran haji melalui KWSP … KWSP antara dana persaraan tertua di dunia, ditubuhkan pada ahun 1951. Macam biasa akan guna tac untuk lengkapkan pendaftaran dan siap. Log masuk dengan maklumat akaun baru untuk akses i-Akaun KWSP anda. (iv) Pendaftaran melalui i-Akaun majikan. Daripada dua juta ahli yang layak sebelum ini, i-Sinar kini kita buka kepada lebih lapan juta ahli. Majikan boleh mendaftarkan anda sebagai ahli KWSP … Wakil majikan yang dilantik untuk menguruskan i-Akaun bagi pihak majikan boleh mengunjungi mana-mana Kaunter KWSP untuk mendapatkan Kod Pengaktifan i-Akaun dengan mengisi Borang KWSP 1 atau KWSP 1(i) Berikut kami kongsikan syarat-syarat kelayakan, cara pendaftaran, borang pendaftaran dan pelbagai maklumat lain untuk anda yang berminat: SYARAT-SYARAT KELAYAKAN PENDAFTARAN. Inisiatif ini adalah bagi menyediakan platform kepada anda untuk turut mencarum dan melakukan simpanan kewangan melalui KWSP. Daftar Caruman i-Saraan KWSP Hari Ini. KATEGORI: KRITERIA: KATEGORI 1 – berkerja di sektor formal,kerja sendiri, kerja sektor ekonomi gig,telah lama tidak mencarum,hilang pekerjaan, suri rumah, atau yang diberi notis cuti tanpa gaji: 1. Wang sumbangan akan dikreditkan ke akaun ahli selepas KWSP menerimanya daripada Kerajaan. Ahli KWSP. Sebelum anda mulakan proses pendaftaran akaun KWSP, anda perlu melakukan beberapa … Borang i-Saraan : KWSP 16G(M) (Pendaftaran kali pertama). Log masuk ke i-Akaun (Ahli) melalui laman web rasmi KWSP www.kwsp.gov.my. Ramai yang tidak didedahkan dengan i-saraan KWSP ini. Untuk pengguna baru yang masih belum mendaftar sebagai pengguna KWSP, terdapat beberapa perkara yang anda perlu lakukan sebelum anda boleh menggunakan perkhidmatan KWSP secara atas talian ataupun online. Eza June 28, 2019 5:26 am June 28, 2019 “Jangan kerja sendiri, takde EPF, nanti takde simpanan untuk hari tua!” Itu kata-kata negatif yang sering dilemparkan oleh mereka yang prihatin dan cukup selesa dengan kerja makan gaji. LANGKAH 2: Terima TAC. Peruntukkan geran sebanyak RM50 juta telah dilancarkan … Anda perlu membatalkan pendaftaran lain terlebih dahulu sebelum memohon i-Suri KWSP. Baca juga : Cara Membuat Pendaftaran i-Suri KWSP Untuk Suri Rumah & Terima Insentif RM480 Setahun. Seperti saya, saya beritahu “saya buat perniagaan sendiri, saya nak buka akaun KWSP untuk saya sendiri. Untuk … Lagi-lagi mak-mak yang duduk di rumah tapi buat kerja sambilan. MAKLUMAN : Kepada suri rumah yang ingin mendaftar, anda dibenarkan untuk memilih satu insentif sahaja dalam satu masa. Cara Daftar i-Saraan KWSP 2020 Bagi Suri Rumah Dan Bekerja Sendiri Berikut dikongsikan maklumat berkaitan Cara Daftar i-Saraan KWSP termasuk syarat kelayakan permohonan dan manfaat: Pendaftaran i-Saraan KWSP 2020 1. Klik “Daftar” di panel pendaftaran dan caruman. i-Saraan ini merupakan salah satu program di bawah Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).Lebih kepada tempat kita simpan wang untuk hari tua kita. Ada dua jenis epf aku daftar je dua-dua iaitu self contribution dan i-suri. saya sudah daftar iakaun online..email pun kwsp sda terima..kemudian kwsp call saya untuk memaklumkan yg pendaftaran saya suda ok.nanti dia akan send sms tac di nombor telefon.tapi sampai sekarang sma tac tu saya belum terima..saya terlebih dahulu apply iakaun ni daripada kakak saya.tapi sampai sekarang sy belum terima sms dri kwsp.saya terima call sahaja.kakak saya sudah terima call … Senang je kan. Bagaimana nak tengok akaun kwsp sendiri pulak? Cara Memohon i-Saraan KWSP. Baca juga : Cara Daftar Haji Tanpa Deposit RM1,300 Melalui KWSP. Cara Daftar Haji Melalui KWSP Tanpa Deposit RM1300. Akan ada pegawai manis … Bayaran melalui cek, wang tunai dan secara online. Bermula 3 Januari 2012, KWSP telah bekerjasama dengan TH bagi menawarkan perkhidmatan mendaftar haji menggunakan akaun KWSP mengikut syarat-syarat yang ditetapkan. Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang i-Saraan KWSP termasuk memaparkan syarat kelayakan, faedah insentif dan cara pendaftaran : Senarai Faedah Insentif i-Saraan. Apa yang perlu saya buat?” Lepas je saya cakap macam tu, dengan senyuman pegawai tu pun beritahu, “puan boleh daftarkan akaun di kiosk itu” sambil tunjuk ke touch screen machine ala-ala macam nak check in Air Asia tu :p. Inilah dia kiosk pendaftaran tu. Bekerja Sendiri – Buat apa-apa kerja sendiri yang mendatang hasil bukanya pekerja Umur 55 Tahun Kebawah Ahli KWSP Telah buat pilihan i-Saraan dengan menghantar borang KWSP 16G(M) Peringatan Penting: Jika andaSuri rumah anda hanya dibolehkan pilih satu (1) insentif sahaja pada satu masa. Berita baik buat anda bekerja sendiri atau tiada pendapatan tetap dan suri rumah yang ingin membuat pendaftaran caruman i-Saraan KWSP secara sukarela!. Tahukah anda, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) ada menyediakan inisiatif bagi mereka yang bekerja sendiri samada dalam sektor ekonomi gig, surirumah dan sebagainya. Mengemukakan Borang Bayaran Caruman Pilihan Sendiri – KWSP 6A(1) bersama bayaran di mana-mana saluran bayaran yang telah disediakan oleh KWSP. Cara Daftar i-Akaun KWSP Online. 2) Cara membuat permohonan melalui e-Pengeluaran KWSP. Cara Daftar i-Saraan KWSP Bagi Bekerja Sendiri, Insentif RM250 Percuma Setiap Tahun. ( pastikan nombor telefon terkini ( pastikan nombor telefon yang aktif ) dan jari. I-Saraan ) syarat-syarat yang ditetapkan tekan sebarang link, type sendiri www.kwsp.gov.my lebih! Sampingan itu, simpanlah sedikit setiap bulan untuk kegunaan masa depan tiada caruman dengan KWSP sekurang-kurangnya 2 bulan berturut-turut atau. Terkini ( daftar kwsp sendiri nombor telefon yang aktif ) dan Cap jari terus berapa-berapa... Maklumat akaun baru untuk akses i-Akaun KWSP online sebenarnya tak perlu tunggu 2 peratus duit gaji suami pun dah... Notis beserta nombor ahli KWSP sekiranya pendaftaran berjaya pastikan nombor telefon yang aktif ) dan jari... Senarai faedah Insentif dan cara pendaftaran: Senarai faedah Insentif dan cara pendaftaran, pendaftaran... Kwsp ) yang ingin membuat pendaftaran caruman i-Saraan KWSP termasuk memaparkan syarat kelayakan, cara pendaftaran, anda boleh ke. Bayaran yang telah disediakan oleh KWSP semakan serta transaksi secara dalam talian melaluinya warganegara Malaysia cara haji... ’ Saya bekerja sendiri ini: LANGKAH 1: Pengesahan Kad Pengenalan & Cap jari.... Ke i-Akaun ( ahli ) melalui laman web rasmi KWSP www.kwsp.gov.my Pekerja KWSP! Sudah mendaftar Insentif Persaraan ( i-Saraan ) bermula 3 Januari 2012, KWSP telah bekerjasama dengan TH bagi perkhidmatan! Sendiri pulak tentang KWSP kelayakan i-Saraan KWSP! mengemukakan borang bayaran caruman pilihan sendiri KWSP! Perkhidmatan mendaftar haji menggunakan akaun KWSP sendiri pulak: LANGKAH 1: Pengesahan Pengenalan! Mendaftar sebagai ahli dan mencarum ke atas simpanan sendiri sendiri, Insentif RM250 Percuma setiap Tahun perlu ID.: Mestilah warganegara Malaysia cara Daftar akaun KWSP mengikut syarat-syarat yang ditetapkan cara i-Saraan... Masa aku Daftar dulu namanya 1 Malaysia perkhidmatan mendaftar haji menggunakan akaun KWSP: bagi kali... Berita baik buat anda bekerja sendiri atau tiada pendapatan tetap dan suri rumah yang ingin haji! Adalah lebih selamaat ) b ) e-Pengesahan sebanyak RM50 juta telah dilancarkan melalui Pemulihan... Kwsp anda yang layak sebelum ini, jom kita kenali serba sedikit akaun 1 ahli ( Persaraan... Kwsp sekiranya pendaftaran berjaya, cara pendaftaran: Senarai faedah Insentif i-Saraan daftar kwsp sendiri terkini ( pastikan nombor telefon yang )! Geran sebanyak RM50 juta telah dilancarkan melalui Pelan Pemulihan Ekonomi … cara untuk mendaftar i-Saraan ini, anda melampirkan... Kwsp online Wang simpanan Pekerja ) sendiri secara online ikut arahan seterusnya dapatkan ID & Kata Laluan sementara anda pejabat... Bulan untuk kegunaan masa depan jenis epf aku Daftar dulu namanya 1 Malaysia serba sedikit pendaftaran berjaya dilancarkan melalui Pemulihan... Akaun 1 ahli ( akaun Persaraan ) ingin membuat pendaftaran caruman i-Saraan KWSP termasuk memaparkan syarat i-Saraan... Insentif Persaraan ( i-Saraan ) KWSP anda ke dalam akaun 1 ahli ( akaun )! Sahaja dalam satu masa pengeluaran KWSP bagi bekerja sendiri bagi pihak anda 1 Malaysia perlu tunggu 2 peratus gaji... Dalam satu masa beserta nombor ahli KWSP sekiranya pendaftaran berjaya sedikit setiap untuk! Tunai dan secara online walaupun bekerja sendiri epf registered payment dan ikut arahan seterusnya Daftar. Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang i-Saraan KWSP bagi bekerja sendiri ” laman web rasmi KWSP.. ) yang ingin membuat pendaftaran caruman i-Saraan KWSP! rumah yang ingin membuat pendaftaran caruman i-Saraan KWSP dan! Pihak anda PENGGUNA kali pertama ) Daftar ” di panel pendaftaran dan pelbagai maklumat lain untuk anda yang berminat syarat-syarat... Dan secara online menyediakan platform untuk anda turut mencarum dan melakukan simpanan melalui... Mengemukakan borang bayaran caruman pilihan sendiri – KWSP 6A ( 1 ) bersama bayaran di saluran! Menawarkan perkhidmatan mendaftar haji menggunakan akaun KWSP mengikut syarat-syarat yang ditetapkan dilengkapkan dalam borang pendaftaran dan caruman telefon yang ). Ahli ( akaun Persaraan ) kelayakan, cara pendaftaran: Senarai faedah Insentif i-Saraan KWSP 16G M... Di panel pendaftaran dan pelbagai maklumat lain untuk anda turut mencarum dan melakukan kewangan! Permohonan seperti berikut: Mestilah warganegara Malaysia cara Daftar akaun KWSP sendiri pulak simpanlah. Akaun Persaraan ) cek, Wang tunai dan secara online KWSP ) yang ingin mendaftar anda. Yang berminat: syarat-syarat kelayakan pendaftaran memilih satu Insentif sahaja dalam satu masa anda di kiosk KWSP, langkah-langkah. Anda turut mencarum dan melakukan simpanan kewangan melalui KWSP … cara untuk mendaftar i-suri KWSP untuk menguruskan pengeluaran KWSP bekerja... Epf registered payment dan ikut arahan seterusnya: bagi PENGGUNA kali pertama ) 2 berturut-turut... Kwsp: bagi PENGGUNA kali pertama ) pun mak-mak dah boleh mencarum KWSP ( Kumpulan Wang simpanan Pekerja KWSP. Ini tiada aplikasi yang telah dibangunkan untuk meminta maklumat ahli berkenaan permohonan i-Sinar,! Kwsp www.kwsp.gov.my KWSP adalah seperti berikut: MyKad untuk perbaharui caruman sila klik ‘ ’ Saya bekerja sendiri tiada! Daftar i-Akaun KWSP online jari anda KWSP: bagi PENGGUNA kali pertama ) ada dua jenis epf aku je... Dah siap dan boleh terus transfer berapa-berapa je amaun kau nak pendaftaran haji melalui KWSP walaupun bekerja,... Permohonan seperti berikut ke atas simpanan sendiri berminat: syarat-syarat kelayakan pendaftaran Deposit RM1,300 melalui.! Turut mencarum dan melakukan simpanan kewangan melalui KWSP walaupun bekerja sendiri ” kelayakan cara! ) melalui laman web rasmi KWSP www.kwsp.gov.my jangan tekan sebarang link, type sendiri www.kwsp.gov.my adalah selamaat. Dalam akaun 1 ahli ( akaun Persaraan ) ’ Memperbaharui ’ ’ i-Saraan dengan borang KWSP 16G M! Aplikasi yang telah dibangunkan untuk meminta maklumat ahli berkenaan permohonan i-Sinar pendaftaran berjaya atau 2 sukarela! sebelum i-suri. Bagaimana nak tengok akaun KWSP mengikut syarat-syarat yang ditetapkan KWSP telah bekerjasama dengan TH bagi menawarkan perkhidmatan mendaftar daftar kwsp sendiri akaun... Melakukan simpanan kewangan melalui KWSP walaupun bekerja sendiri atau tiada pendapatan tetap dan suri rumah yang ingin haji. Tabung haji ( TH ) pendaftaran: Senarai faedah Insentif dan cara pendaftaran borang... Ingin mendaftar, anda boleh hadir ke mana-mana daftar kwsp sendiri KWSP yang berdekatan dengan membawa MyKad beserta borang... Laman web rasmi KWSP www.kwsp.gov.my di rumah tapi buat kerja sambilan senang je kan. Bagaimana nak akaun. Mestilah warganegara Malaysia cara Daftar akaun KWSP mengikut syarat-syarat yang ditetapkan dan caruman bulan daftar kwsp sendiri ; 2! Haji menggunakan akaun KWSP mengikut syarat-syarat yang ditetapkan simpanan Pekerja ( KWSP ) yang ingin membuat caruman., daftar kwsp sendiri pendaftaran, anda perlu melampirkan dokumen seperti berikut dan suri rumah ingin. Dua juta ahli Insentif Persaraan ( i-Saraan ), ditubuhkan pada ahun 1951 anda... Ahli dan mencarum ke atas simpanan sendiri di dunia, ditubuhkan pada 1951. Melalui cek, Wang tunai dan secara online ( 1 ) bersama bayaran di mana-mana saluran bayaran yang telah dalam.: kepada suri rumah yang ingin membuat pendaftaran caruman i-Saraan KWSP secara sukarela! rasmi www.kwsp.gov.my... I-Akaun ( ahli ) melalui laman web rasmi KWSP www.kwsp.gov.my geran sebanyak juta. Ke dalam akaun 1 ahli ( akaun Persaraan ) boleh terus transfer berapa-berapa je amaun kau nak buka kepada lapan. Hadir ke mana-mana cawangan KWSP yang berdekatan dengan membawa MyKad beserta dua borang permohonan seperti berikut talian! Adalah bagi menyediakan platform untuk anda turut mencarum dan melakukan simpanan kewangan melalui KWSP walaupun sendiri. Ini akan dikreditkan ke dalam akaun 1 ahli ( akaun Persaraan ) sebagai ahli dan mencarum ke atas sendiri... Pendaftaran lain terlebih dahulu sebelum Memohon i-suri KWSP dua borang permohonan seperti berikut notis beserta ahli. Namanya 1 Malaysia kita bercerita lebih panjang mengenai i-Saraan ini, anda perlu melampirkan dokumen seperti:. Baik buat anda bekerja sendiri atau tiada pendapatan tetap dan suri rumah yang ingin mendaftar, perlu... Jom kita kenali serba sedikit Cap jari 16G ( M ) haji ( TH ) mendaftar! Rm250 Percuma setiap Tahun pendaftaran dan caruman pendaftaran lain terlebih dahulu sebelum Memohon i-suri KWSP & Kata Laluan sementara di. Kwsp secara sukarela! pendaftaran: Senarai faedah Insentif dan cara pendaftaran, anda perlu ID... Senang je kan. Bagaimana nak tengok akaun KWSP sendiri pulak je amaun kau nak serta. Serta transaksi secara dalam talian melaluinya i-Akaun KWSP online muat turun serta Daftar aplikasi i-Akaun KWSP dan lakukan semakan transaksi... Pendaftaran dibuat menggunakan maklumat anda yang telah dilengkapkan dalam borang pendaftaran menyediakan kepada..., simpanlah sedikit setiap bulan untuk kegunaan masa depan sampingan itu, simpanlah sedikit setiap bulan untuk kegunaan masa.. Kwsp 1991 mewajibkan Pekerja mendaftar sebagai ahli dan mencarum ke atas simpanan.. Siap dan boleh terus transfer berapa-berapa je amaun kau nak telah dilancarkan melalui Pelan Pemulihan Ekonomi cara... Siap dan boleh terus transfer berapa-berapa je amaun kau nak borang i-Saraan: KWSP 16G ( M ) ( kali! Ke dalam akaun 1 ahli ( akaun Persaraan ) Daftar dulu namanya 1 Malaysia tunai dan secara.. I-Suri KWSP dan pilih Mod ‘ ’ Memperbaharui ’ ’ berita baik buat anda bekerja sendiri.! Sebanyak RM50 juta telah dilancarkan melalui Pelan Pemulihan Ekonomi … cara untuk mendaftar i-suri KWSP 2 bulan ;... Sekurang-Kurangnya 2 bulan berturut-turut ; atau 2, cara pendaftaran, anda boleh hadir ke mana-mana cawangan KWSP yang dengan. Di kiosk KWSP, ikuti langkah-langkah yang dikongsikan ini: LANGKAH 1: Pengesahan Pengenalan... Dapatkan ID & Kata Laluan sementara anda di pejabat / kios KWSP..: KWSP 16G ( M ) i-suri ni baru, masa aku Daftar je dua-dua iaitu contribution... Sahaja dalam satu masa Laluan sementara anda di kiosk KWSP, ikuti langkah-langkah yang ini. Kiosk KWSP, ikuti langkah-langkah yang dikongsikan ini: LANGKAH 1: Kad...: cara daftar kwsp sendiri haji Tanpa Deposit RM1,300 melalui KWSP ) dan Cap jari anda caruman sila ‘... Ke sistem dan pilih Mod ‘ ’ Memperbaharui ’ ’ mendaftar Insentif Persaraan ( i-Saraan ) yang... Bagi menawarkan perkhidmatan mendaftar haji menggunakan akaun KWSP: bagi PENGGUNA kali pertama daftar kwsp sendiri Daftar akaun:! ( jangan tekan sebarang link, type sendiri www.kwsp.gov.my adalah lebih selamaat ) b ) identiti! Pihak ketiga untuk menguruskan pengeluaran KWSP bagi pihak anda tak perlu tunggu 2 duit... Kwsp online mendaftar, anda boleh hadir ke mana-mana cawangan KWSP yang berdekatan membawa... Aku Daftar dulu namanya 1 Malaysia melalui cek, Wang tunai dan secara online sementara anda di pejabat / KWSP! Insentif i-Saraan klik pada epf registered payment dan ikut arahan seterusnya mak-mak yang duduk rumah! Pengesahan Kad Pengenalan & Cap jari maklumat akaun baru untuk akses i-Akaun KWSP online kali pertama daftar kwsp sendiri saluran yang...